تبلیغات متنی
آزمون علوم پایه دامپزشکی
ماسک سه لایه
خرید از چین
انجام پروژه متلب
حمل خرده بار به عراق
چت روم
ایمن بار
Bitmain antminer ks3
چاپ ساک دستی پلاستیکی
برتر سرویس
لوله بازکنی در کرج
دندانپزشکی

تکتا

takta

6 روش برای درمان دندان درد در شب

 دندان درد  شرایط سختی برای ما ایجاد میکند اما اگر در هنگام شب درد دندان تجربه کنیم دنیا برایمان جهنم میشود. اما خوشبختانه روش هایی وجود دارد که میتوانند با موفقیت به درمان دندان درد مخصوصا در طول شب کمک کنند.

داروهای ضد درد دهان

مصرف داروهای بدون نسخه (OTC) ضد درد از قبیل استامینوفن (تیلنول) یا ایبوپروفن (Advil) یک روش سریع و ثابت شده برای کاهش درد و یا حتی درمان دندان درد است. این  داروها قادرند که دردهای جزئی تا متوسط را به خوبی تسکین دهند. هنگام مصرف داروهای ضد درد حتما دوز توصیه شده شرکت سازنده را در نظر داشته باشید. اگر درد دندانتان شدید است ، بهتر است به یک متخصص ارتودنسی مراجعه کنید و در مورد داروهای مسکن قوی که میتوانند به کاهش درد کمک بیشتری کنند با او صحبت کنید.

کمپرس سرد

استفاده از یک کیسه پر از تکه های یخ و یا یک مشما پر از آب یخ میتواند به تسکین درد دندان کمک کند. بهتر است که مقداری یخ را درون مشما ریخته سپس داخل یک حوله کوچک بپیچید. کمپرس یخ را روی بخشی از دهان و دندان که درد میکند قرار دهید تا عروق خونرسان آن منطقه ریلکس شده و به کاهش و درمان دندان درد کمک کند. هر بار میتوان به مدت 15 تا 20 دقیقه کمپرس را روی محل درد دندان قرار داد.

بالا نگه داشتن سر

اگر به داروی مسکن دسترسی ندارید بهترین کار برای درمان دندان درد قطعا بالا نگه داشتن سر است. اگر سر خودتان را بالا نگه دارید خون کمتری در سرتان جمع میشود و همین باعث کاهش التهاب و درد اضافی میشود. اگر شب ها از خواب بیدار میشوید میتوانید زیر سر خود را کمی بلندتر کنید برای مثال یک بالش بلندتر زیر سرتان بگذارید.

استعمال پمادهای دهانی

علاوه بر قرص و کپسول کاهش درد، برخی از پمادهای دارویی همچنین ممکن است به کاهش درد دندان کمک کنند. ژل های بی حس کننده بدون نسخه OTC و پمادهایی که حاوی موادی مانند بنزوکائین هستند ممکن است ناحیه از دهان و دندان که درد میکند را  بی حس کنند. فقط توجه داشته باشید که بنزوکائین برای استفاده در کودکان خردسال مناسب نیست.

شستشوی دهان با آب و نمک

آب نمک یک ماده ضد باکتری طبیعی است، بنابراین ممکن است التهاب را کاهش دهد. این به نوبه خود به محافظت از دندانهای آسیب دیده در برابر عفونت کمک می کند. شستشو با آب نمک همچنین ممکن است به از بین بردن هرگونه ذره مواد غذایی یا بقایای به جا مانده در لابلای دندان یا لثه کمک کند.

شستشوی دهان با پراکسید هیدروژن

پریودنتیت یک عفونت جدی در بافت لثه است که به طور کلی در نتیجه سهل انگاری در رعایت بهداشت دهان و دندان رخ می دهد. پریودنتیت و سایر بیماری های لثه می توانند باعث بروز مشکلاتی از قبیل درد دندان، خونریزی لثه ها و دندان ها و حتی تشکیل آبسه دندان شود.

شستشو دهان با دهانشویه حاوی هیدروژن پراکسید میتواند به کاهش پلاک و علائم پریودنتیت کمک می کند. جهت درمان دندان درد با این روش، باید هیدروژن پراکسید را با حجم مسااوی از آب رقیق کرد سپس محلول را داخل دهان چند بار غرغرره کرد. دقت کنید که این روش درمانی برای کودکان مناسب نیست. زیرا کودکان ممکن است به صورت تصادفی محلول را قورت دهند و با عوارض ناشی از آن روبرو شوند.

چای نعنا

نعناع حاوی ترکیبات ضد باکتری و آنتی اکسیدانی است. منتول ، یک ماده فعال در نعناع است که اثر بی حس کنندگی خفیفی در داخل دهان دارد. نوشیدن مقدار کمی چای نعنا میتواند به تسکین و حتی درمان دندان درد فوری منجر شود.

بیشتر بخوانید : هزینه ارتودنسی

 

 

موضوع : دندانپزشکی ,
برچسب ها : ,
امتیاز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در شنبه 25 ارديبهشت 1400ساعت 20:44 توسط netware | تعداد بازديد : 81 | |

غذاهای ممنوعه پس از جراحی ایمپلنت

 بعد از آنکه ایمپلنت دندان به خوبی به استخوان فک جوش خورد، توانایی جویدن شما بهتر خواهد شد و می توانید اغلب غذاهایی که همیشه دوست داشتید را میل کنید. اما تا پیش از آن، شما باید از رژیم غذایی توصیه شده توسط جراح پیروی کنید تا به جوش خوردن ایمپلنت و رسیدن به بهبودی کامل کمک کنید. ما در این مقاله به بررسی رژیم غذایی و تغذیه بعد از ایمپلنت دندان که می‌بایست بعد از عمل جراحی از آن پیروی کنید پرداخته ایم.

بیشتر بخوانید :

غذاهای ممنوعه پس از جراحی ایمپلنت

ابتدا درباره آن دسته از غذاهایی که نباید بعد از عمل مصرف شوند بپردازیم. طی دوره ریکاوری یا نقاهت پس از ایمپلنت دندان یک سری مواد خوراکی و نوشیدنی وجود دارد که شما باید از مصرف آن ها اجتناب کنید. مصرف این مواد غذایی می تواند موجب آسیب به لثه و استخوان شما و یا شکست نتیجه جراحی شود. برخی از این غذاها و خوراکی ها عبارتند از:

غذاهای سفت و سخت، مانند استیک و سبزیجات خام

خوراکی های تردی مانند پاپ کورن و چیپس

غذاهای مانند کارامل و تافی

غذاها و خوراکی هایی که نیازمند جویدن زیادی هستند مانند آدامس و نان بربری و

غذاهای تند مانند فلفل تند و سالسا

غذاهای و نوشیدنی های اسیدی مانند پرتقال و گوجه فرنگی ، نوشابه ها و

غذاها و مایعات بسیار گرم مانند قهوه و سوپ داغ

و …..

دقت کنید که رژیم غذایی یا تغذیه بعد از ایمپلنت دندان شما باید دست کم در 1 هفته اول عاری از مواد نامبرده باشد تا درصد موفقیت عمل بالا رود و طول دوره نقاهت نیز کاهش یابد.

منبع : کلینیک دندنپزشکی دنیا

موضوع : دندانپزشکی ,
برچسب ها : ,
امتیاز : 4 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در شنبه 25 ارديبهشت 1400ساعت 20:28 توسط netware | تعداد بازديد : 79 | |

دندان‌ها چطور و طی چه مراحلی با کمک ارتودنسی منظم می‌شوند؟

 طبق تجربه عرض می‌کنیم که از بین بیمارانِ مراجع به مطب‌های ما، هیچ دو نفری عیناً یک مشکل با جزئیات و مشخصات یکسان ندارند. بنابراین روش و مراحل درمان برای تمامی بیماران یکسان نیست. با این وجود تعدادی مرحله مشترک وجود دارد که همه بیماران آن ها را در طول درمان طی می کنند. برای آشنایی با مراحل ارتودنسی دندان ادامه مقاله را بخوانید.

مشاوره رایگان، ارزیابی و معاینه تخصصی

ما همیشه قبل از شروع درمان، با تمام مراجعان‌مان، یک گفتگوی دوستانه و کاملاً صمیمی داریم. اغلب مراجعان از طریق سایت و فرم دریافت نوبت آنلاین، با ما ارتباط برقرار می‌کنند. که هماهنگی‌های لازم جهت مراجعه حضوری (مخصوصاً در این دوره دست و پا گیر کرونا) را پرسنل مطب‌ بر عهده دارند.

در این جلسه، ما ابتدا معاینه فیزیکی داریم. و دهان و دندان را به صورت بصری و با کمک تجهیزات معمولِ دندانپزشکی چک می‌کنیم. سپس تمام مشکلات موجود و احتمالی را تشخیص می‌دهیم. البته کار تشخیص ما، تنها محدود به معاینه نخواهد بود و با کمک تصاویر اشعه ایکس، موقعیت دندان‌ها و وضعیت فک شما را بررسی خواهیم کرد.

گاهی اوقات، مشخص می‌شود برخی از بیماران نیازی به درمان ندارند و ما روش‌های جایگزین را به آن‌ها توصیه می‌کنیم. اما در اغلب موارد، بعد از مشخص شدن مشکل و شدت آن، درباره مسیر درمان، نوع و روش منظم شدن دندان یا فک، هزینه ارتودنسی دندان، مدت زمان پروسه و …. کاملاً صحبت و گفتگو خواهیم کرد.

قالبگیری دندان‌ها

پس از معاینه برای اغلب بیماران، فرآیند قالبگیری دندان داریم. اینکار را مخصوصاً برای بیمارانی که قصد انجام ارتودنسی نامرئی با پلاک شفاف دارند حتما انجام می دهیم. هدف از اینکار ساخت پلاک ارتودنسی یا پیش بینی مسیر پیشرفت درمان است. در واقع، ما با اینکار می‌خواهیم ببینم دندان‌های شما باید چطور حرکت کنند تا به حالت صاف و منظم برسند و برای اینکار چقدر زمان مورد نیاز است.

نصب دستگاه‌ها

یک سری وسیله و ابزار وجود دارند که ما برای منظم کردن دندان‌های شما، از آن‌ها استفاده می‌کنیم. به این وسایل معمولاً “دستگاه ارتودنسی” گفته می‌شود. شفاف بگوییم که بدون این دستگاه‌ها، ما عملاً نمی‌توانیم دندان‌های شما را منظم و مرتب کرده، یا تغییری در موقعیت آن‌ها ایجاد کنیم.

بیشتر بخوانید : متخصص ارتودنسی خوب کیست ؟

موضوع : دندانپزشکی ,
برچسب ها : ,
امتیاز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در شنبه 18 ارديبهشت 1400ساعت 21:07 توسط netware | تعداد بازديد : 90 | |

انواع روش‌های ارتودنسی دندان

 ارتودنسی دندان یکی از عرصه‌های کاربرد تکنولوژی‌های پیشرفته به شمار می‌آید که توانسته است راهکارهای جامع و متعددی برای درمان ناهنجاری‌های دهان و دندان و مشکلات زیبایی ارائه کند.

هنگامی که یک عارضه دهان و دندان یا زیبایی در یک بیمار تشخیص داده شد، روش‌های ارتودنسی متعددی برای درمان آن وجود دارد. هزینه بسته به میزان مشکل و نوع نیز متفاوت است.

در ادامه دکتر خدیوی متخصص ارتودنسی میرداماد مروری بر بعضی از رایج‌ترین روش‌ ها خواهیم داشت:

ارتودنسی با بریس‌های ثابت

در این روش یک پایه فلزی یا سرامیکی به هر یک از دندان‌ها متصل می‌شود و سپس یک سیم دندانی از هر یک از این پایه‌ها عبور داده می‌شود. متخصص ارتودنسی می‌تواند با تنظیم وضعیت این سیم در فواصل زمانی منظم، دندان‌هایی که مشکل دارند را به تدریج به حالت مرتب و صاف در بیاورد. هنگامی که نتایج مورد نظر با استفاده از مزایای ارتودنسی ثابت به دست آمد، بریس‌های ثابت به طور کامل برداشته می‌شوند. قیمت ارتودنسی ثابت نیز مانند دیگر روش‌های ارتودنسی به پیچیدگی مشکل، نوع وسایل مورد استفاده و مدت زمان درمان بستگی دارد. همچنین قیمت ارتودنسی ثابت از  منطقه به منطقه دیگر نیز متفاوت است.

ارتودنسی با لوازم متحرک

انواع زیادی از آلات و لوازم متحرک وجود دارد که به طور رایج در ارتودنسی مورد استفاده قرار می‌گیرد و از آن جمله می‌توان به بریس متحرک دندان ، هدگیرهایی که مشکل انحراف فک را تصحیح می‌کنند، ریتینرهای هاولی که برای اصلاح وضعیت دندان‌ها و حتی شکل استخوان فک استفاده می‌شوند و ماسک‌های صورت که برای برطرف کردن مشکل جلو بودن فک پایین به کار می‌روند، اشاره کرد. قیمت ارتودنسی متحرک برای هر بیمار متفاوت با دیگری است، چون تعرفه درمان روش‌های مختلف یکسان نیست.

ارتودنسی نامرئی

 ارتودنسی نامرئی یک روش ارتودنسی جدیدتر است که لوازم آن قابل برداشته شدن هستند و حالت کاملاً شفاف و نامرئی دارند. ارتودنسی نامرئی هیچ گونه اختلالی در غذا خوردن ایجاد نمی‌کند، زیرا به راحتی قابل برداشته شدن است و از نظر مکانیکی نیز دقیقاً به همان شیوه بریس‌های فلزی مرسوم عمل می‌کند. البته همه بیماران نمی‌توانند کاندیدای خوبی برای استفاده از روش ارتودنسی نامرئی  باشند.  ارتودنسی نامرئی، که کارآمدی آن به اثبات رسیده است، با بهره‌گیری از فناوری تصویربرداری ۳ بعدی ساخته می‌شود. .ارتودنسی نامرئی(ایویزیلاین) بسیار راحت است و چون در ساخت آن از فلز استفاده نمی‌شود، هیچ خراش یا زخمی داخل دهان ایجاد نمی‌شود. دیگر مزایای ارتودنسی نامریی و عدم استفاده از فلز یا سیم این است که بیمار معمولاً زمان کمتری را برای تنظیم ارتودنسی در مطب پزشک سپری می‌کند. با تقبل هزینه ارتودنسی نامرئی این امکان را برای بیمار فراهم می‌کند تا برنامه درمانی خود را از زمان شروع مشاهده و دنبال کند و وضعیت مرتب شدن دندان‌ها را با قبل مقایسه کند.

دیمون

یکی از جدیدترین سیستم های ارتودنسی روز دنیا با قابلیت باز و بسته شدن خودکار درب براکت ها است که به دلیل برخی مزایا ارتودنسی دیمون، اقبال زیادی نسبت به درمان ارتودنسی با آن در سراسر دنیا ایجاد شده است.

بیشتر بخوانید : عوارض ارتودنسی دندان چیست ؟

موضوع : دندانپزشکی ,
برچسب ها : ,
امتیاز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در شنبه 18 ارديبهشت 1400ساعت 21:00 توسط netware | تعداد بازديد : 87 | |

کاشت ایمپلنت دندان

 اغلب افرادی که تصمیم می‌گیرند دندان یا دندان های از دست رفته خود را با کمک ایمپلنت جایگزین کنند از مراحل و روال اینکار اطلاعات زیادی ندارد و به همین جهت ممکن است از این پروسه هراس داشته باشند، و یا به دلیل بی اطلاعی از آن، در تصمیم گیری دچار مشکل شوند.

ما در ادامه 5 گام اساسی کاشت ایمپلنت در دنیا دنتال را از ابتدا تا انتهای پروسه کاشت ایمپلنت دندان  توضیح داده ایم. شما با خواندن این توضیحات می توانید دید بهتری از آنچه پیش روی شما است داشته باشید.

گام اول: مشاوره رایگان و ارزیابی دقیق

همیشه برای تمام پروسه های دندانپزشکی، جلسه مشاوره و ارزیابی وجود دارد. مراجعان  توسط دندانپزشک متخصص و جراح ما کاملا ارزیابی می شوند. در این جلسه وضعیت لثه، دندان های موجود و آن هایی که از دست رفته اند به طور دقیق بررسی می شود.

از آنجا برای کاشت ایمپلنت دندان وجود بافت استخوان فک بسیار حائر اهمیت است، لذا متخصصان ما برای همه مراجعان، میزان تراکم بافت استخوانی در محل کاشت را مشخص می کنند. اینکار با کمک اشعه ایکس یا آزمون های خاصی انجام داده می شود.

متخصصین ما در این جلسه محل دقیق کاشت را مشخص کرده و درباره وضعیت مراجعان، نحوه جراحی، مراحل و نکات پیرامون آن اطلاعات کاملی ارائه می دهند.

گام دوم: انجام پروسه های دندانپزشکی خاص

این مرحله البته برای همه مراجعان و بیماران نیست و تنها برخی از آن ها نیاز به این گام دارند. برخی از مراجعان ممکن است مشکلات خاصی در ناحیه دهان و دندان یا در (سلامت عمومی) خود داشته باشند.

آن ها باید ابتدا تمام مشکلات موجود را با کمک پزشک یا دندانپزشکان دنیا دنتال برطرف کنند و پس از برطرف شدن مسائل، مراحل بعدی آغاز شود. به عنوان مثال ممکن است برخی مراجعان مشکل بیماری لثه (ژنژویت یا پریودنتیت) داشته باشند. تا بیماری لثه بهبود کامل پیدا نکند ما اجازه انجام کاشت ایمپلنت دندان را نداریم. یا مثلا ممکن است نیاز به کشیدن دندان باشد و باید پیش از عمل اینکار انجام داده شود.

همچنین در این مرحله اگر مشخص شده باشد بیمار بافت استخوانی کافی برای نگاه داشتن ایمپلنت دندان وجود ندارد، باید عمل جراحی سینوس لیفت و یا پیوند و گرافت استخوان انجام دهد. درباره این پروسه متخصصین و جراحان مجموعه اطلاعات کامل را به مراجعان ارائه خواهند داد.

گام سوم: آغاز جراحی برای کاشت ایمپلنت دندان

اگر دو مرحله قبل با موفقیت به اتمام برسد نوبت به آغاز جراحی خواهد رسید. متخصصان دنیا دنتال در این مرحله ایمپلنت را با روش جراحی و با برش دادن بافت لثه و دریل کردن استخوان فک می کارند. پس از کاشته شدن ایمپلنت داخل استخوان، بافت لثه بخیه می شود.

بیمار باید صبر کند تا ایمپلنت در محل استخوان ثابت شود و فرآیند استخوان سازی پیرامون آن صورت بگیرد تا کاملا استخوان به ایمپلنت جوش بخورد. در این مدت بافت لثه نیز ترمیم خواهد شد.

مدت زمان عمل نیز بسته به تعداد ایمپلنت ها متفاوت خواهد بود. اما به طور میانگین هر واحد ایمپلنت حدود 1 ساعت کاشته می شود.

گام چهارم: سپری کردن دوره بهبودی

پس از کاشته شدن ایمپلنت دندان، 4 تا 6 ماه طول خواهد کشید تا به استخوان جوش بخورد و فک و لثه ترمیم شوند. بیمار باید در این مدت چند جلسه به کلینیک مراجعه کند تا توسط متخصصان ارزیابی شود و اطمینان حاصل شود که وضعیت ایمپلنت خوب است و بیمار در سلامت کامل به سر می برد. لازم به ذکر است که در طول این جلسات متخصصان ما به بیماران آموزش های لازم را ارائه می دهند و بیماران می توانند با خیالی آسوده وارد مرحله بعدی و اتمام فرآیند شوند.

گام آخر: انتخاب نوع روکش برای ایمپلنت کاشته شده

پس از بهبودی کامل اکنون می توانیم روکش را بر روی پایه ایمپلنت دندان قرار دهیم. بیمار باید یک جلسه به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کند و بعد از ارزیابی نهایی، نوع روکشی که باید روی ایمپلنت سوار شود مشخص شده و پروسه به اتمام می رسد.

البته بسته به تعداد ایمپلنت های کاشته شده و موقعیت آن ها، ما چند گزینه برای پوشاندن پایه ها داریم. اگر یک دندان ایمپلنت شده باشد ما روکش تمام سرامیک قرار می دهیم اما اگر بیش از یک دندان باشد از بریج دندان استفاده خواهیم کرد.

برای مطالعه بیشتر : لمینت دندان چیست ؟

موضوع : دندانپزشکی ,
برچسب ها : ,
امتیاز : 4 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در شنبه 18 ارديبهشت 1400ساعت 20:56 توسط netware | تعداد بازديد : 90 | |

عصب کشی دندان یا درمان ریشه چیست و چگونه انجام می شود؟

 پوسیدگی دندان، بیماری و آسیب شدید وارد شده به صورت می تواند منجر به از دست دادن دندان شود. با این حال، با پیشرفت های زیادی که در زمینه دندانپزشکی حاصل شده، دندان ها شانس بیشتری برای نجات یافتن، بقاء و ماندگاری دارند. به عنوان مثال، درمان کانال ریشه دندان یا عصب کشی دندان یک روش رایج دندانپزشکی است که دندان بسیار آسیب دیده را نجات می دهد. هنگامی که پالپ دندان داخل دندان آلوده و ملتهب شود، انجام عصب کشی دندان ضروری خواهد بود.

آنچه در این مقاله می خوانید تمام چیزی های است که باید درباره عصب کشی دندان یا درمان ریشه (یا روت کانال تراپی) بدانید.

پالپ دندان چیست؟

از آنجا که برای انجام درمان ریشه دندان، نیاز به دسترسی به بافت نرم و ریشه دندان است، قبل از اینکه بخواهیم درباره نحوه عصب کشی صحبت کنیم اجازه دهید که درباره ریشه و پالپ اطلاعاتی ارئه دهیم.

ریشه دندان در زیر خط لثه قرار دارد و با کمک رباط های پریودنتال به استخوان فک متصل می شود. داخل ریشه کانالی وجود دارد که عروق خونی، بافت نرم دندان و عروق عصبی وجود دارند.

برخی از دندان ها تنها یک ریشه دارند. و برخی دیگر بیش از یک ریشه. داخل هر ریشه نیز یک کانال وجود دارد که به آن ها روت کانال گفته می شود. اگر جایی چیزی از روت کانال تراپی شنیدید منظور درمان مشکلات ایجاد شده برای این ریشه ها است.

پالپ نیز به نرم ترین بخش دندان گفته می شود که زیر دو لایه مینا و عاج (دنتین) قرار دارد. پر از عروق خونی و عصبی و بسیار حساس است. بخشی از آن در یک اتاقک کوچک زیر روکش دندان قرار دارد و بخش دیگری از آن تا قسمت انتهای ریشه دندان گسترش یافته است.

عصب کشی یا درمان ریشه دندان چیست؟

البته مفهوم درمان ریشه دندان چیزی فراتر از عصب کشی است. زیرا عصب کشی تنها بخشی از فرآیند است. طی این پروسه مقداری یا تمام بخش آسیب دیده و آلوده پالپ دندان برداشته می شود و به جای آن مواد پر کننده دندان قرار داده می شود. یا اگر نیاز باشد دندان با روکش دندان ترمیم می شود.

برای پر کردن دندان اتصالات عصبی و عروق خونرسان دندان نیز قطع می شود و دندان دیگر زنده نیست اما همچنان سرجای خودش قرار خواهد داشت و عملکرد خود را همچنان انجام می دهد.

چرا و چه وقت درمان ریشه دندان انجام می دهیم؟

عصب کشی دندان ممکن است بنا به دلایل زیر انجام داده شود:

پوسیدگی شدید دندان

اگر پوسیدگی درمان نشده دندان داشته باشید، به مرور زمان این پوسیدگی گسترش یافته و به بخش نرم دندان یا کانال ریشه دندان نفوذ می کند. پوسیدگی در پالپ دندان باعث عفونی و آلوده شدن ریشه ها می شود.

شکستگی یا ترک خوردگی دندان

شکستگی دندان می تواند در اثر آسیب دیدگی، ساییدن دندان (دندان قروچه) یا تحلیل مینای دندان ایجاد شوند و به پالپ نیز آسیب بزند یا باعث عفونت آن شود.

عفونت لثه

وقتی لثه اطراف دندان آلوده می شود، احتمال اینکه باکتری به ریشه دندان شما برسد، وجود دارد.

آسیب دیدگی قبلی دندان

پس از یک تصادف، آسیب یا صدمه قبلی ممکن است بافت نرم داخل دندان دچار آسیب شده و از بین برود. در این شرایط درمان کانال ریشه، دندان را به عملکرد مناسب خود باز می گرداند.

پر کردن حفره های بزرگ

دندان هایی که به علت پوسیدگی حفره بزرگ دارند بیشتر در معرض عفونت و آسیب قرار دارند. به همین دلیل حین پر کردن آن ها ممکن است عصب کشی دندان نیز صورت بگیرید تا از بروز عفونت جلوگیری شود.

از کجا متوجه شوم که دندان من نیاز به عصب کشی یا درمان ریشه دارد؟

چنانچه هر کدام از موارد زیر در خصوص دندان شما وجود دارد احتمالا باید برای انجام عصب کشی دندان یه یک دندانپزشک مراجعه کنید:

حفره و پوسیدگی عمیق دندان

دندان درد شدید که بعد از جویدن یا هنگامی که به دندان ها فشار وارد می شود افزایش میابد

  • حساسیت دندان به مواد گرم یا سرد
  • تورم و حساسیت لثه در نزدیکی دندان آلوده
  • تغییر رنگ دندان و لثه
  • آبسه دندان

منبع : کلینیک دندانپزشکی دنیا

 

موضوع : دندانپزشکی ,
برچسب ها : ,
امتیاز : 4 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در چهارشنبه 15 ارديبهشت 1400ساعت 13:33 توسط netware | تعداد بازديد : 76 | |

عصب کشی دندان یا درمان ریشه چیست و چگونه انجام می شود؟

 پوسیدگی دندان، بیماری و آسیب شدید وارد شده به صورت می تواند منجر به از دست دادن دندان شود. با این حال، با پیشرفت های زیادی که در زمینه دندانپزشکی حاصل شده، دندان ها شانس بیشتری برای نجات یافتن، بقاء و ماندگاری دارند. به عنوان مثال، درمان کانال ریشه دندان یا عصب کشی دندان یک روش رایج دندانپزشکی است که دندان بسیار آسیب دیده را نجات می دهد. هنگامی که پالپ دندان داخل دندان آلوده و ملتهب شود، انجام عصب کشی دندان ضروری خواهد بود.

آنچه در این مقاله می خوانید تمام چیزی های است که باید درباره عصب کشی دندان یا درمان ریشه (یا روت کانال تراپی) بدانید.

پالپ دندان چیست؟

از آنجا که برای انجام درمان ریشه دندان، نیاز به دسترسی به بافت نرم و ریشه دندان است، قبل از اینکه بخواهیم درباره نحوه عصب کشی صحبت کنیم اجازه دهید که درباره ریشه و پالپ اطلاعاتی ارئه دهیم.

ریشه دندان در زیر خط لثه قرار دارد و با کمک رباط های پریودنتال به استخوان فک متصل می شود. داخل ریشه کانالی وجود دارد که عروق خونی، بافت نرم دندان و عروق عصبی وجود دارند.

برخی از دندان ها تنها یک ریشه دارند. و برخی دیگر بیش از یک ریشه. داخل هر ریشه نیز یک کانال وجود دارد که به آن ها روت کانال گفته می شود. اگر جایی چیزی از روت کانال تراپی شنیدید منظور درمان مشکلات ایجاد شده برای این ریشه ها است.

پالپ نیز به نرم ترین بخش دندان گفته می شود که زیر دو لایه مینا و عاج (دنتین) قرار دارد. پر از عروق خونی و عصبی و بسیار حساس است. بخشی از آن در یک اتاقک کوچک زیر روکش دندان قرار دارد و بخش دیگری از آن تا قسمت انتهای ریشه دندان گسترش یافته است.

عصب کشی یا درمان ریشه دندان چیست؟

البته مفهوم درمان ریشه دندان چیزی فراتر از عصب کشی است. زیرا عصب کشی تنها بخشی از فرآیند است. طی این پروسه مقداری یا تمام بخش آسیب دیده و آلوده پالپ دندان برداشته می شود و به جای آن مواد پر کننده دندان قرار داده می شود. یا اگر نیاز باشد دندان با روکش دندان ترمیم می شود.

برای پر کردن دندان اتصالات عصبی و عروق خونرسان دندان نیز قطع می شود و دندان دیگر زنده نیست اما همچنان سرجای خودش قرار خواهد داشت و عملکرد خود را همچنان انجام می دهد.

چرا و چه وقت درمان ریشه دندان انجام می دهیم؟

عصب کشی دندان ممکن است بنا به دلایل زیر انجام داده شود:

پوسیدگی شدید دندان

اگر پوسیدگی درمان نشده دندان داشته باشید، به مرور زمان این پوسیدگی گسترش یافته و به بخش نرم دندان یا کانال ریشه دندان نفوذ می کند. پوسیدگی در پالپ دندان باعث عفونی و آلوده شدن ریشه ها می شود.

شکستگی یا ترک خوردگی دندان

شکستگی دندان می تواند در اثر آسیب دیدگی، ساییدن دندان (دندان قروچه) یا تحلیل مینای دندان ایجاد شوند و به پالپ نیز آسیب بزند یا باعث عفونت آن شود.

عفونت لثه

وقتی لثه اطراف دندان آلوده می شود، احتمال اینکه باکتری به ریشه دندان شما برسد، وجود دارد.

آسیب دیدگی قبلی دندان

پس از یک تصادف، آسیب یا صدمه قبلی ممکن است بافت نرم داخل دندان دچار آسیب شده و از بین برود. در این شرایط درمان کانال ریشه، دندان را به عملکرد مناسب خود باز می گرداند.

پر کردن حفره های بزرگ

دندان هایی که به علت پوسیدگی حفره بزرگ دارند بیشتر در معرض عفونت و آسیب قرار دارند. به همین دلیل حین پر کردن آن ها ممکن است عصب کشی دندان نیز صورت بگیرید تا از بروز عفونت جلوگیری شود.

از کجا متوجه شوم که دندان من نیاز به عصب کشی یا درمان ریشه دارد؟

چنانچه هر کدام از موارد زیر در خصوص دندان شما وجود دارد احتمالا باید برای انجام عصب کشی دندان یه یک دندانپزشک مراجعه کنید:

حفره و پوسیدگی عمیق دندان

دندان درد شدید که بعد از جویدن یا هنگامی که به دندان ها فشار وارد می شود افزایش میابد

  • حساسیت دندان به مواد گرم یا سرد
  • تورم و حساسیت لثه در نزدیکی دندان آلوده
  • تغییر رنگ دندان و لثه
  • آبسه دندان

منبع : کلینیک دندانپزشکی دنیا

 

موضوع : دندانپزشکی ,
برچسب ها : ,
امتیاز : 4 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در چهارشنبه 15 ارديبهشت 1400ساعت 13:33 توسط netware | تعداد بازديد : 74 | |


صفحه قبل 1 ... 15 16 17 18 19 20 صفحه بعد